Feestjaar 2022-2023

De Oud-Katholieke kerk in Den Haag bestaat 300 jaar. Deze prachtige kerk, verstopt tussen de Juffrouw Idastraat en de Molenstraat, is een parel in de stad. Een eeuwenoude schuilkerk, een oase van rust.
Tijdens haar lange geschiedenis zocht de kerk steeds naar wat mensen met elkaar verbindt. Ook in de huidige eeuw wordt de verbinding gezocht met elkaar en met de mens in een geseculariseerde samenleving. Deze verbindingen worden in dit jubileumjaar vormgegeven in vier feestelijke minifestivals. En daarbij wordt groots uitgepakt.


Deze minifestivals met topartiesten bestrijken vier weekenden waarin u kunt genieten van woordkunstenaar tot orgelmuziek, van galaconcert tot Vesperviering.

 

Het eerste festival heeft als thema: Vier en Leef! Verbinding met de Samenleving.
De Oud-Katholieke kerk is een kerk van inclusiviteit en van maatschappelijke betrokkenheid. Kerken hebben in onze samenleving een andere plek dan een eeuw geleden. Onze kerk staat in het midden van het centrum en midden in de samenleving. Als het zomer wordt, en we mogen genieten van het mooie weer, elkaar ontmoeten op terrassen, vieren we de diversiteit van de stad. Mensen in alle kleuren, soorten en maten komen voorbij. Deze beelden worden gevangen in poëzie en muziek.

Tijdens deze feestelijke weekenden houden wij uiteraard ook onze reguliere zondagse vieringen. Wij nodigen u van harte uit deze samen met ons te vieren. Met muziek van onze eigen parochianen en na de mis een gezellig samenkomen in de Caeciliakamer.